Katternas gyllene regler forts.

Att hjälpa till: En av kattens viktigaste uppgifter är att hjälpa sina människor. Oftast kallar dock människan denna uppgift för "att vara i vägen", men det betyder precis samma sak som "att hjälpa till". Människan behöver hjälp i många olika situationer, så här kommer tips på de vanligaste "att hjälpa till" situationerna: 

Laga mat: När din människa lagar mat, sätt dig bakom hans ena häl. Du ses inte och därför har du större chans att bli trampad på och sen upplockad och tröstad kanske med en munsbit eller två.

Bokläsning: Försök hjälpa din människa med bokläsningen genom att placera dig mellan boken och människans ögon. Denna regel gäller bara om du inte kan lägga dig tvärs över boken.

Pappersarbete: Lägg dig på pappret så att det mesta av detta döljs under dig, eller i alla fall den viktigaste delen. Låtsas att du sover, men då och då sticker du ut tassen och slår till på pennan. Den som arbetar kommer att försöka distrahera dig, ignorera det och fortsätt. Kom ihåg att målet är att vara i vägen så mycket som möjligt och förhindra arbetet.

Datorarbete:
Vid datorarbete kan man hjälpa sin människa på flera olika sätt. Ofta skriver människan på tangentbordet, hjälp henne med detta genom att promenera över det. Ställ dig ännu hellre still mitt på tangentbordet. Genom detta hjälper du till på två sätt. Dels kan du snabbt fylla ett helt dokument med en enda bokstav, dels förhindrar du att din människa ser datorskärmen. Ett tredje sätt att hjälpa till med datorarbete är att lägga sig högst upp på skärmen och täcka denna med tassar och svans. OBS! Detta kräver att din människa har en lite äldre datorskärm. Försök inte lägga dig på en platt skärm! Har din människa en laptop går det utmärkt att ställa sig på tangenbordet, luta sig fram över skärmen och tugga lite på ena hörnet.

(Källa: www.katterian.se)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0